Kiuas.fi on  IKI-kiukaiden virallinen verkkokauppa.

Cart

Saunan terveysvaikutukset

Saunan terveysvaikutukset

Saunan terveysvaikutuksista on tehty monta tutkimusta ja säännöllinen saunominen näyttääkin olevan suotuisaa terveyden kannalta.

Share using your favourite service


Saunominen on hyväksi sydämelle

Saunomisen vaikutukset verenkiertoon ovat samanlaisia kuin lievästi rasittavalla liikunnalla. Elimistön lämpötila nousee, veri virtaa ihon verisuoniin ja hikoilu lisääntyy. Tutkimusten mukaan sauna muun muassa tekee hyvää sydämelle, lievittää stressiä, laskee verenpainetta, tekee hyvää aivoille, parantaa keuhkojen toimintaa, lievittää kipuja, rentouttaa lihaksia ja tuo henkistä hyvinvointia.

Apua astmaoireiluun

Limakalvot pitävät saunan lämpimän kosteasta ilmasta, mikä voi vähentää astmaoireilua. Lämpö myös rentouttaa keuhkoputkia, mikä auttaa helpottamaan astmaatikon hengitystä.

Saunominen ehkäisee muistisairauksia

Tutkimuksissa saunominen on myös yhdistetty alentuneeseen riskiin sairastua dementiaan ja Alzheimerin tautiin. Jo kaksi saunomiskertaa viikossa vähentää dementian riskiä viidenneksellä verrattuna niihin, jotka saunovat vain kerran viikossa. 4–7 kertaa viikossa saunovilla dementian riski on peräti yli 60 prosenttia pienempi.

Saunominen on hyväksi iholle

Saunan lämpö parantaa ihon aineenvaihduntaa, auttaa ihoa uudistumaan ja poistamaan tehokkaammin kuona-aineita. Puhdas iho säilyttää paremmin kosteuden ja kimmoisuuden. Ja koska lämpö avaa ihohuokosia, saunan jälkeen käytettyjen ihonhoitotuotteiden ainesosat vaikuttavat syvemmällä ihossa. Löylyttely sopiikin mainiosti osaksi kauneudenhoitorutiineja. Saunomisen on todettu olevan eduksi esimerkiksi psoriaasissa ja monessa muussakin ihotaudissa, kuten tali-ihottumassa ja infektoituneessa ekseemassa.

Saunominen vähentää stressiä

Saunominen rentouttaa, lisää hyvinvointia ja on monelle osa mukavaa illanviettoa. Löylyt vähentävät ahdistusta ja stressiä sekä lähentävät saunojia.

Sauna rentouttaa lihaksia

Samalla kun saunominen käy kevyestä treenistä, löylyt rentouttavat liikunnan rasittamia lihaksia. Myös suositulla kuuma-/kylmähoidolla voi olla palauttavia vaikutuksia urheilusuorituksen jälkeen, joten sauna ja avanto ovat tähän hommaan kuin luotu yhdistelmä!