Kiuas.fi on  IKI-kiukaiden virallinen verkkokauppa.

Cart

Kotimainen kiuas lämmittää vastuullisesti

Kotimainen kiuas lämmittää vastuullisesti

Jokainen IKI Kiuas valmistetaan käsityönä Suomessa kestävistä ja korkealaatuisista materiaaleista.

Share using your favourite service


IKI-kiuas on syntynyt halusta tehdä paremmin. Saunan teho syntyy alkuperäisellä tavalla suuren kivimassan voimalla ja löylyt ovat sen mukaiset. IKI-kiuas tuo vuosituhantisen perinteen mukaiset pehmeät ja kosteat, muhkeat ja hapekkaat, väkevät ja viipyilevät löylyt kenen tahansa ulottuville. 

IKI-kiukaan tarina alkoi harrastuspohjalta, kun lämmönsiirtoinsinööri Jouni Kerrman kehitteli kiukaita omaan käyttöönsä. Kyllästyttyään markkinoilla olevaan kiuastarjotaan ja niiden huonoon kestävyyteen, Jouni päätti suunnitella kiukaan, joka olisi kestävä, mutta myös löylyiltään paras mahdollinen. Kantavana ajatuksena oli sijoittaa lämmönlähde kokonaan kivien sisälle. Itse kivet saivat kuninkaan roolin ja peltirakennelmille heitettiin hyvästit. "Outside of peltilaatikko thinking". Syntyi uudenlainen kiuas, jossa löylyjen salaisuus on avonaisessa verkkovaipassa ja suuressa kivimäärässä. Ensimmäinen verkkovaippainen puukiuas on vuodelta 1996 ja edelleen toiminnassa Jounin saunassa. 

IKI-kiukaat valmistetaan edelleen Pieksämäellä samassa tehtaassa, mihin Jouni aikoinaan ideansa kanssa meni. Ensimmäisen puukiukaan, Original IKI:n, rinnalle on sittemmin tullut muita puukiuasmalleja sekä myös vuosituhannen alussa aloitettujen sähkökiukaiden mallisto on kasvanut kattavaksi. Tällä hetkellä IKI tarjoaakin huippulöylyt kaikenkokoisiin saunoihin sekä puu- että sähkölämmitteisenä.